Sohabogyó puncs
Finom és könnyű elkészíteni egy ilyen Tündéri Csemegét! Egy igazi sohabogyónak (ami kizárólag Tündérrévben terem) tökéletes savanyű és édes íze van egyenlő arányban. Így készíthetsz valami hasonló ízűt a mi világunk alapanyagaiból!
Hozzávalók 5 személyre:
- fél csésze cukor
- 1 csésze friss citromlé (4 nagy citromé)
- 4 csésze víz
- 4 szem nagy eper (vagy 6 szem kicsi)
- egy maréknyi málna
- egy löttyintésnyi áfonyalé
- jég
Elkészítés:
1. GYÜMÖLCSLÉ ÉS KEVERÉS
Facsard ki négy nagy citrom levét egy csészébe, vagy egy edénybe. Öntsd a levet egy szűrőn keresztül egy kancsóba, ezzel eltávolítva a magokat és a gyümölcshúst. Add hozzá a vizet és a cukrot a kancsóhoz, majd jól keverd meg.
2. SZELETEK ÉS LÖTTYINTÉS
Vágd ki az eprek közepét és vágd össze, karikákat alkotva. Tedd az eperszeleteket és az egész málnákat a kancsóba. Önts bele egy löttyintésnyi áfonyalevet, keverd össze, majd hűtsd 20 percig.
3. TÜNDÉRI KOSTÓLÁS
Csak Tündérrév lakosai ismerik a sohabogyó igazi ízét. Legyen meg a te tündéri puncskostólásod is, és állapítsd meg, hogy elég édes és savanyú-e. Ha azt szeretnéd, hogy még savanyúbb legyen, akkor tegyél bele még citromlevet. Egy édesebb nedűért adj hozzá több cukrot. Ha megtörtént a Tündéri Jóváhagyás, akkor a puncsot jéggel szolgálhatod fel.
Jó szórakozást! ;)
|