Mickey-hóemberes sütemények
Ebben az évben dobd fel a karácsonyi sütést egy szeszélyesen télies élvezettel - mondjuk egy nagy adag Mickey hóemberrel, akik csak úgy elolvadnak a szádban!
Amire szükséged lesz:
- liszt
- zsírpapír
- sodrófa
- kerek süteménykiszúrók, egy 5 cm és egy 7.5 cm átmérőjű (vagy kisebbek)
- kis cukrászkefe és víz
- spatula
- sütőpapír
- fém hűtőrács
- fehér sütimáz (amelyik megkeményedik, miután felkented)
- konyhakés
- ribizli vagy mazsola a hóember szemeihez
- narancs cukorkák orrnak
- kicsi csokoládédarabok a szájhoz
- kicsi zöld cukrok gomboknak (mint az M&M's vagy a zselés cukorkák)
- csokoládés Candy Melts (vagy tortabevonó)
- edény a csoki megolvasztásához
- kicsi csokis cukrok a fülekhez (lehet mentolos is)
- hosszú, piros gumicukor sálnak
- konyhai olló
1. Egy liszttel megszórt zsírpapíron nyújtsd ki a tésztát nagyjából 9.5 mm vastagságúra. A sütikiszúróval vágj ki azonos mennyiséget a kisebb és a nagyobb körből.
2. Állítsd össze a hóembert úgy, hogy a kisebb sütikiszúróval készítesz egy ívelt bevágást a nagyobb körre, ahogy a képen is látszik. Ezután nedvesítsd be vízzel a kivágott vonalat. Illeszd bele a kisebb kört a bevágásba, és óvatosan nyomd össze a tésztát az illesztésnél, hogy jól összeragadjon.
3. Egy spatula segítségével tedd át a hóembereket a sűtőpapírra, majd süsd meg a sütiket a recept leírásának megfelelően. A megsült sütiket hagyd rövid ideig hűlni a sütőpapíron, majd tedd át egy hűtőrácsra, ahol teljesen kihűlhet.
4. Egyszerre csak egy süteménnyel dolgozz: egyenként kend be őket fehér cukormázzal, majd óvatosan nyomd a helyére a ribizli- vagy mazsolaszemeket, a cukororrot, a csokiszájat, és a cukorgombokat, mielőtt a máz megdermed. Tedd félre a sütiket néhány órára, hogy a máz rendesen megkeményedhessen.
5. Olvassz fel egy maréknyi csokis Candy Meltset (vagy tortabevonót) a leírásának megfelelően. Ismét egyszerre csak egy sütivel dolgozz: minden hóember fejebúbját mártsd az olvasztott csokiba, majd tedd egy darab zsírpapírra. A fülekhez fektess le egy-egy csokis cukorkát, majd óvatosan nyomd bele őket a fej tetején lévő, még olvadt csokiba, ahogy a képen is láthatod. Ahogy a csoki ismét megkeményedik, a cukorkafülek biztosan állnak majd a helyükön.
6. Végül vágj le egy hosszú darabot a piros gumicukorból, és vagdosd be a végeit. Tekerd a sálat a hóember nyaka köré, és tedd át a sál egyik végén a másikat, hogy a helyén maradjon.
Képek
Jó szórakozást! ;)
|