Receptek : Recept a klasszikus cukros süteményhez |
Recept a klasszikus cukros süteményhez
Szükséged van egy alap sütemény receptre? Ez a tészta finom, és sütés közben is megtartja az alakját, aminek köszönhetően remek választás a kiszúrós süteményekhez!
Amire szükséged lesz:
- 330 g liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 11 evőkanál lágy vaj
- 150 g kristálycukor
- 1 nagy tojás
- 1 teáskanál vanília aroma
1. Keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót egy tálban, majd tedd félre a keveréket.
2. Egy nagy tálban addig verd a vajat a cukorral, amíg könnyű és jól összekeveredett nem lesz. Add hozzá a cukrot és a vanília aromát, majd jól keverd össze. Harmadszorra add hozzá a lisztes keveréket, majd addig keverd, míg jól össze nem állnak a hozzávalók. A kész tésztának simának és merevnek kell lennie.
3. Oszd a tésztát két részre, majd mindkettőt nyomd laposra és csomagold celofánba. Tartsd hűtve a tésztát, amíg nem használod.
4. Ha kész vagy a tésztából készített formák megsütésére, egyszerre csak egy adag tésztával dolgozz. Előtte hagyd a tésztát kis ideig szobahőmérsékleten, hogy eléggé meglágyuljon a kinyújtáshoz. Közben melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra.
5. Helyezd a tésztát liszttel megszórt zsírpapírra, és nyújtsd 6,5 mm vastagságig. Szúrd vagy vágd ki a sütiket, majd tedd őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Ezután addig süsd őket, amíg a szélük el nem kezd világos aranybarnává válni (ez mérettől függően 6-9 percig is eltarthat).
6. Miután kivette a sütiket, rövid ideig hagyd őket a sütőpapíron hűlni, majd tedd át őket egy rácsra, ahol teljesen kihűlhetnek.
Hogyan formázzam a tésztát?
Valentin napra:
Halloweenra:
Karácsonyra:
- Mickey-hóemberes sütemények
Ha Csingilinggel együtt sütsz:
Jó szórakozást! ;)
|