Donald candy corn süteményei
Ha csokit-vagy-csalunk körútra mész Donald kacsa szomszédságában, a végén egy táskányi kukoricás cukorkával (candy corn) térsz majd haza. Nem a megszokott cukorszemek, de egy fenséges változat, mely illik az ünnephez: édes-mázas candy corn sütemények. Egy kis cukormázzal minden beöltözött egyén elcsábul, és perceken belül eltüntetik a szeleteket.
Amire szükséged lesz:
- nagy, kerek, lágyra sült cukros sütemény ( házilag készített, vagy boltban vásárolt)
- konyhakés
- cukormáz
- három kis tál (a mázakhoz)
- piros és sárga ételfesték
- műanyag csomagoló
- vajkés (a máz elkenéséhez)
Így készítsd el:
1. Egy konyhakés segítségével vágd háromszög alakúra a sütiket (a képen láthatók kb. 8 cm magasak, és 6 cm szélesek középen). A levágott darabokat megtarthatod rágcsálnivalónak későbbre, vagy megeheted, amíg bekened mázzal a háromszögeket.
2. A sütimáz egy negyedét tedd egy kis tálba (ezt használod majd a candy corn fehér csíkjához). A maradék mázat oszd el két másik tálba, majd az ételfestékkel fesd az egyiket narancssárgára (piros és sárga keverésével), a másikat sárgára.
3. Ideje bekenni mázzal a sütiket. Kezd azzal, hogy a vajkés segítségével minden háromszög közepére felkened a narancs mázat (addig a fehér és a sárga mázat takard le csomagolóval). Nem kell túl aprólékosnak lenned. A legjobb a sütimázban az, hogy egy szinten marad, és sima felületet alkot. Ráadásul viszonylag gyorsan köt meg.
4. Ha a narancs máz megdermedt, a háromszögek szélét kend be sárga mázzal, és hagyd megdermedni.
5. Végül kend a fehér mázat a háromszögek csúcsához, várd meg, míg megdermed, és a sütijeid máris tálalásra készek.
Jó szórakozást! ;)
|