Édes tortilla hópelyhek
Tanuld meg, miként tudod a tortillát finom hópelyhekké alakítani ezzel az egyszerű recepttel! Bármilyen is az időjárás ott ahol élsz, hópelyhek kavalkádját hozhatod el otthonodba ezekkel a télies falatokkal. Már szinte túl szépek, hogy megegyük őket - és túl finomak ahhoz, hogy ne!
Amire szükséged lesz:
- 6 tortilla lap
- repce- vagy növényi olaj a sütéshez
- porcukor
- ehető csillám (ha szeretnéd)
Elkészítés:
1. Melegítsd a sütőt 200°C-ra. 15 másodpercig melegítsd elő a tortillákat a mikróban.
2. Egyénileg hajtsd félbe a tortillákat majd még egyszer, így most egy negyed környi vastag tortillát kaptál. Tiszta ollót használva vágj bele háromszögeket, köröket, négyzeteket, mintha csak papírhópelyheket készítenél. Ezután szedd szét őket.
3. Vékonyan kenj olajat a tortillák tetejére és helyezd őket egy lapos tepsire, kicsit távolabb egymástól.
4. Süsd őket, míg picit meg nem barnulnak és ropogósak nem lesznek (kb. 4 percig). Szórd meg őket porcukorral, amíg még melegek. Ha ennél is jobban ragyogó hópelyheket szeretnél, akkor tehetsz rá ehető csillámot is.
Jó szórakozást! ;)
|