Lóheresütik
Ünnepeld a tavasz kezdetét ezeket az ínycsiklandó zöld sütikkel!
Hozzávalók:
- 2 háromnegyed csésze fehér liszt
- háromnegyed teáskanál szódabikarbóna
- fél teáskanál só
- 1 csésze szobahőmérsékletű vaj
- 1 csésze cukor
- 1 nagy tojás
- 1 evőkanál vanília aroma
- zöld ételszinező
Elkészítés:
1. Mérd ki a lisztet, a szódabikarbónát és a sót egy közepes méretű tálba. Ezután lassan és egyenletesen keverd össze.
2. Egy nagy tálban krémesítsd a vajat a cukorral egy elektromos mixer segítségével, körülbelül egy percig. Add hozzá a tojást és a vanília aromát, majd teljesen keverd el.
3. Végül add hozzá a lisztes keveréket a vajhoz és a cukorhoz, egy kész masszát alkotva. A tésztának merevnek kell lennie.
4. Adj hozá pár csepp zöld ételszinezőt. Addig gyúrd a tésztát, amíg a szín teljesen el nem oszlik. (Az ételszínező könnyen nyomot hagy, így javasolt utána alaposan kezet mosni.)
5. Alkoss a tésztából két egyenlő méretű golyót, majd lapítsd őket simára a tészta szélénél kezdve a közepe felé haladva. Takard le fóliával, majd fagyaszd minimum 2 órát, vagy egy éjszakát.
6. Miután a tészta megfagyott, tedd a felét egy nagy darab fóliára, és takard le egy másik nagy fóliadarabbal. Ezután addig sodord, amíg körülbelül fél centi vastag nem lesz. Emeld fel a felső fóliadarabot és vágj belőle ki lóhere formákat, a szélétől a közepe felé haladva.
7. Helyezz minden lóherét egy kivajazatlan tepsibe. Tedd be a sütőbe, amit állíts be 350 fokra. Süsd 8 percig, vagy addig, amíg a szélek kicsit megbarnulnak. Helyezd őket egy rácsra, és hagyd kihűlni. A különösen ünnepélyes lóherékhez dekoráld őket zöld gyertyával, vagy habbal. Így körülbelül 34 lóheréd lett.
Jó szórakozást! ;)
|