Extraszínes habcsókok
Válassz bármilyen színt, de az ételfestéket takarékosan használd! Egy habcsókhoz egy csepp!
Elkészítés: 50 perc
Sütés: 120˚C-on 30-35 perc (+ 45 perc a hűlés a sütőben)
Hozzávalók 30 habcsókhoz:
- 3 tojásfehérje (közepes)
- 3/4 csésze porcukor
- fél ek. kukoricakeményítő
- fél ek. citromlé
- ételszinezék - piros, zöld, sárga. Használj fogpiszkálót egy csepp hozzáadásához.
1. Válaszd szét a tojásokat. Csak a fehérjére van szükségünk, ezt tedd egy keverőtálba.
2. A tojásfehérjéket keverőgéppel verd kemény habbá. Óvatosan csináld, nehogy közben becsomósodjon.
3. Adj hozzá egy ek. cukrot, majd keverd fel. Tegyél bele egy újabb kanálnyit, majd ismét verd fel. Ezt így ismételd, amíg el nem fogy a cukor.
4. Keverd össze a citromlevet a kukoricakeményítővel, majd keverd a többihez. A habcsókoknak krémesnek kell lenniük fényesen csillogniuk.
5. Oszd szét a habot három tálba és mindegyikhez csepgtess pár csepp ételszinezéket. A szín elkeveréséhez használj spatulát.
6. A masszákat külön-kölün töltsd a kinyomózsákba és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomkodj belőle habcsókokat. A habcsókok körülbelül 2.5 cm-nyi távolságra legyenek egymástól. Tedd be a sütőbe.
7. Süsd a habcsókokat 30-35 percig, amíg meg nem szilárdul a külsejük. Kapcsold ki a sütőt és hagyd őket 45 percig állni. Vedd ki a sütőből hülni.
Tálalási javaslat:
Ha a habcsókok kihűltek, tejszínhabbal vagy lágy vaníliafagylalttal szendvicseket csinálhatsz belőlük.
Jó szórakozást! ;)
|