Mogyoróvajas medvék
Tökéletes a teapartikhoz, piknikekhez vagy egy születésnapi partihoz.
Elkészítés: 20 perc
Pihentetés: 30 perc
Hozzávalók 8 medvéhez:
- 1 harmad csésze rizspehely
- harmad csésze porcukor
- 2 ek. szezámmag
- harmad csésze krémes mogyoróvaj
- 3 ek. sózatlan vaj
Díszítéshez:
- 16 csoki drazsé
- kicsi színes cukorkák
- fekete dekor toll cukormáz
1. Tedd a rizspelyhet egy magy keverőtálba, majd add hiozzá a porcukrot és a szezámmagot.
2. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat és a mogyoróvajat alacsony lángon. Ha kész, önts a többi közé a keverőtálba és addig keverd, míg teljesen kész nincs a massza.
3. A masszát oszd el 8 részre (egy rész kb. 2 evőkanálnyi adagnak felel meg). Mindegyiket vedd a kezeid közé és gördítsd őket labdákká. Tedd le őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Nyomd laposra mindegyiket. Tedd be a hűtőbe és hagyd fél óráig állni.
4. Nyomd a csoki drazsékat a macik fejének tetejére, fülnek. A kicsi cukrokból elkészítheted a szemeiket és az orraikat. A fekete dekor toll cukormázzal rajzolj nekik szájat és pupillákat a szemeikbe.
Jó szórakozást! ;)
|